17 Ekim 2014 Cuma

Kingdom Online'da Başka Lejyona Ait Bölgeyi İşgal Etme

          Herkese Selamlar,

         Geçen hafta bahsetmiş olduğum Kingdom Online'da Bölge Ele Geçirme isimli yazının 2. aşaması yani başka lejyona ait bir bölgenin işgalinden bahsedeceğim sizlere. Konuya girmeden önce belirtmek isterim ki, Kingdom Online kayıt ola tıklayarak hesabınızı alabilir ve Kapalı Beta'ya katılabilirsiniz.

         Öncelikle boş bir bölgeyi ele geçirip kalenizi kurdunuz, alanınızı genişlettiniz. Artık başkasına ait bir kaynak alanını veya kaleyi işgal etmek istiyorsunuz ki namınız yürüsün. Peki nelere bakmalısınız?

         Başlangıç için ilk kurduğunuz kalenizin yerini iyi seçmeniz gerekmektedir. Çünkü ilk kalenizi oluşturduğunuz yerin etrafından topraklarınızı büyütebilirsiniz. Yani ikinci bir kale veya bölge almak istiyorsanız çevrenizi saran yerlerden ilerlemeniz gerekmektedir.

         İlk kalenizi kurdunuz ve başka bir lejyona ait bölge veya kaleye saldırmak istiyorsunuz. Bunun için o kale ile sınırı olan bir bölgeye ihtiyacınız var.

         Örnek olarak aşağıdaki resimlerden ilerleyelim. KingdomNTT lejyonu LordsKingdom'a ait bir bölgeyi ele geçirmek istiyor ama şu anki hali ile bölgelerine saldıramazlar. Bunun için öncelikle aradaki iki boş bölgeyi de ele geçirmeleri gerekir.

        

       
         Bu yüzden KingdomNTT bölgeleri ele geçiriyor ve artık Lords lejyonu ile sınırı bulunmakta. 


         Şu an komşu oldukları için karşılıklı olarak birbirlerine saldırma hakları bulunmakta. Burada başka bir kural daha devreye giriyor tabi ki. Hiç kimse zar zor ele geçirdiği bir kale ya da bölgenin alır almaz elinden gitmesini istemez. Bunu göz önüne alan yapımcılar her bölge ve kale için ele geçirilmesinden itibaren 24 saat süren bir koruma kalkanı koymuşlar. Yani bir bölge ya da kale aldığınızda ilk 24 saat boyunca kimse size saldırı yapamıyor.

         Bunu da alanın üzerinde çıkan güvenlik duvarı işaretinden anlayabiliyorsunuz. 


         24 saat geçtikten sonra artık kendi bölgelerinizde saldırıya açık hale geliyor. Geriye dikkat etmek gereken tek bir nokta kalıyor, o da savaş saatleri. Kafanıza estiği gibi başkasının bölgesine giremiyorsunuz. Tüm lejyonlar için ortak tek bir savaş saati var. 20:00 - 22:00 arası. Her gün bu saatler arasında yukarıdaki koşulları sağlamak şartı ile diğer lejyonlara saldırabiliyorsunuz.

 

          Siz de Kingdom kaydola tıklayarak tüm gelişmeleri takip edebilirsiniz.

GM Khaliz



          

0 yorum :

Yorum Gönder